Aanmelden

Verwijzing via de huisarts

Als je (psychische) klachten hebt waarvoor je de huisarts of bedrijfsarts bezoekt, dan kan je voor behandeling worden doorverwezen naar een psychologenpraktijk in de generalistische basis GGZ. Vanaf dat moment heb je zelf de keuze bij welke praktijk je de behandeling volgt. Wanneer je kiest voor Psychologenpraktijk Roman, dan kun je hier lezen hoe de aanmeldprocedure verloopt.

Aanmelding en intake

Nadat je een verwijsbrief van de huisarts ontvangen hebt, kun je je direct aanmelden via het Inschrijfformulier (Klik op de link en dan op de ‘Inschrijven’ knop). Op de aanmeldpagina vul je al je gegevens in en binnen enkele weken nemen we contact met je op om een intakegesprek in te plannen. Als je twijfelt of je op de juiste plek bent, kun je ook eerst contact met ons opnemen door onze praktijk te bellen of ons mailen via de contactpagina. We bespreken dan kort je aanmeldreden.

Het intakegesprek is bedoeld om een goed beeld te krijgen van jouw klachten. Het kan zijn dat de psycholoog aan je vraagt om een aantal vragenlijsten in te vullen. Op basis van het intakegesprek kijken we of er een DSM-classificatie gesteld kan worden. De classificatie is niet meer dan een naam die gegeven wordt aan een combinatie van klachten die vaak samen voorkomen.

We streven ernaar om geen wachttijden te hebben. Zowel aanmelding als start van behandeling kan meestal binnen 2 weken. Toch is de drukte soms even onvoorspelbaar als het weer. Indien we geen plek hebben verwijzen we je graag door.

Psychologenpraktijk Roman heeft via 1NP contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat de gesprekken vergoed worden vanuit de basisverzekering. Je betaalt alleen je eigen risico voor het jaar waarin de gesprekken plaatsvinden (minimaal 385,- euro, afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten).

Behandeling

Vervolgens wordt er op basis van de diagnose samen met jou een behandelplan opgesteld en maakt u een start met de behandeling. De behandelingen die we bij Psychologenpraktijk Roman aanbieden, bestaan uit methoden die na wetenschappelijk onderzoek effectief zijn gebleken.

Afsluiting en evaluatie

Tijdens het laatste gesprek neemt u samen met de psycholoog de tijd om uw behandeling te evalueren. Voor de meeste cliënten is dit een moment om te reflecteren op hun herstelproces. Ten slotte wordt er besproken wat men kan doen om in de toekomst een terugval te voorkomen.

Verhinderd voor een afspraak?

Als je verhinderd bent, dan moet je de afspraak kosteloos minimaal 24 uur van tevoren afzeggen. Bij niet of niet-tijdige afzeggingen wordt een deel van de kosten (50%) in rekening gebracht. Deze kosten kunnen niet bij je zorgverzekeraar worden ingediend.